Netwerkbeheer door dPC Solutions

Netwerk aanleggen en onderhouden

Voor het MKB kunnen wij onze diensten aanbieden betreffende het aanleggen en onderhouden van netwerken. Een netwerk kan bestaan uit een aantal computers die met elkaar in verbinding staan en bestanden delen. Bij de uitgebreidere netwerken staat een server centraal of in sommige situaties kan dat een NAS zijn. Vanuit een server kunnen de programma’s gedraaid worden en kan er een backup gemaakt worden. In de situaties waarbij er minder zware programma’s nodig zijn, zou een NAS ook kunnen volstaan.

Een server en een NAS kunnen wij voor elk netwerk op maat leveren en deze in het netwerk integreren. Hetzelfde geldt ook voor computers of notebooks die in het netwerk moeten komen en ingesteld moeten worden op de server.

Netwerk uitbreiden

Als er al een netwerk aanwezig is dan kunnen wij deze ook uitbreiden. Dit kan betekenen dat wij een server kunnen integreren in een bestaande netwerk, maar ook dat wij computers kunnen leveren en deze in een bestaand netwerk plaatsen. Behalve het aanleggen en uitbreiden van netwerken bieden wij ook de mogelijkheid om netwerken te onderhouden. Het onderhoud geldt dan voor het gehele netwerk, dus ook alle in het netwerk aanwezige computers, notebooks, printers en dergelijke.